Cum sa ingrijesti aranjamentele florale astfel incat sa reziste cat mai mult?

Cand primim un buchet de flori, pe langa fericirea si entuziasmul simtit, nu putem sa nu ne intrebam ce putem face pentru a spori durata de viata a aranjamentului. Noi iti venim in ajutor cu cateva tips and tricks care sa te ajute:

Pentru aranjamentele florale in cutii: conceptul este foarte avantajos pentru ca nu necesita un proces amanuntit pentru a ingriji buchetul. La baza, exista un burete imbibat cu apa. De regula, fiecare burete absoarbe 2L de apa, astfel incat florile sunt mereu hidratate. In mod normal, buretele se va usca dupa aproximativ o saptamana. Insa, temperatura si conditiile in care este tinut aranjamentul, conteaza foarte mult. Cu cat este mai cald si mai arid, florile se vor deshidrata mai repede, iar apa din burete se va evapora. Va recomandam sa verificati dand usor la oparte florile, iar daca este cazul, puteti turna prin mijlocul buchetului, putina apa pentru a mentine hidratarea lui. Plasați cutia într-o zonă ferită de bătaia directă a razelor soarelui

Pentru buchetele clasice: vom improspata mereu tijele florilor (se taie aprox 2cm pe oblic din codita) pentru a facilita fluxul de apa. Vasele in care sunt tinute aranjamentele trebuie spalate in fiecare zi, pentru a nu se forma bacterii care incetinesc durata de viata a florilor. Feriți buchetul de temperaturi de peste 25 °C sau de sub 10 °C, unele flori exotice nesuportând temperaturile joase. Florile uscate se vor inlatura din aranjament.

Post a Comment